De schepen


sloep dirk

Scheepspraat

Zodra het beter weer wordt, pakken we de sloep aan. Dat is nodig na zo'n lange winter met sneeuw en ijs. In april zal Dirk weer varen.

Toen leek het even of het lente werd: heerlijk weer. Zonder jas naar buiten. De eenden kwakten er op los, de teruggekeerde vogels jubelden tot het schemerig werd. Mis! De lente trok een lange neus en verdween. Weer was daar de winter: weer sneeuw en weer vorst. heel snel de bloembakken binnen gezet en de luiken dichtgedaan. De kachel opgepord, inmiddels is daar ieder bemanningslid bedreven in.

In de loods is Anna, de kunstenares die daar werkt, weer op een plankje gaan staan. Tegen de koude voeten. Met blauwe vingers ploetert zij door aan een prachtig beeld. Af en toe met laswerk bijgestaan door Ger Verzijde. Cees Wouda maakte een mooie fotoreportage. Met al zijn werkzaamheden voor de stad, heeft hij hopelijk in de echte lente weer tijd voor een workshop aan boord. Zou de lente er zijn als de stad groen kleurt voor Sofie aan Tafel? Laten we het hopen. Benieuwd wie er uitnodigt en wie er uitgenodigd wordt om elkaar beter te leren kennen. Wij houden het nog even geheim: 23 maart is er een ontmoeting aan boord met Sofie aan Tafel; weer een hartstikke leuk evenement in Amersfoort.


Druk genoeg

Naar Zaandam: in dok

Veel aanloop

Kletsnat zonder wanklank

Waaks

Warme ontvangst

Moederschip

Kwetsbaar

Met Anders Wolhar